Va prezentam in continuare cateva scurte recomandari de utilizare a caserolelor termos, care pot duce la prelungirea duratei lor de utilizare:

Înainte de prima utilizare se recomandă spălarea vasului cu apă fierbinte și cu detergent lichid, atât la interior, căt și la exterior, trebuie spalăte etichetele de pe vas până la îndepărtarea lor completă. După spălare caserola termoizolantă se clătește bine și se sterge cu o cârpă uscată și moale.

Pentru a prelungi durata de viată a caserolei, vă recomandăm ca la 3-4 luni să ungeți partea din interior a acesteia cu ulei vegetal și să o ștergeți cu prosoape de hârtie.

Încercați să umpleți cât mai mult caserola, pentru păstrarea maximului de căldură.

Nu folosiți pentru spălarea caserolei detergenți care conțin clor și nu folosiți pentru îndepartarea resturilor alimentare perii de sârmă sau obiecte ascuțite sau abrazive, deoarece veți zgâria suprafața materialului.

Este interzisă utilizarea caserolei termoizolante in spații calde (cuptoare aragaz, cuptoare cu microunde etc.), în apropierea surselor de căldură (sobe, grătare, site etc.) sau în apropiere de foc, întrucat acest lucru duce la degradarea structurii izolatoare.